Atenție apă! Canalul Șubuleasa

Pentru a arăta cât mai multor locuitori potențialul cursurilor de apă minore, în 2023, ne întorcem în spațiul public cu intervenții temporare care au rolul de a schimba percepția asupra unei resurse nevalorificate.

În anul Capitalei Europene a Culturii, ne îndreptăm atenția asupra canalului Subuleasa care străbate o zonă complicată – neurbanizată, pe traseul viitorului Inel 4 de circulație, cu puține funcțiuni complementare locuirii, lipsită de spații publice amenajate. Dar tocmai acest caracter actual incert îi oferă zonei potențialul de a fi planificată strategic, de a conecta cele trei cartiere din vecinătate și de a valorifica spațiile disponibile în culoare verzi-albastre.
În 2023 vom contribui la descoperiea unui oraș mai puțin cunoscut, mai neglijat, mai sălbatic, unde ne putem imagina împreună cum poate arăta în viitor un mediu urban care îmbrățișează natura.

În 1 Octombrie vom inaugura instalații urbane și artistice în vecinătatea canalului Subuleasa, care au scopul de a facilita interacțiunea dintre locuitorii din proximitate și a focaliza atenția înspre elementele subtile ale contextului natural înconjurător. În parteneriat cu Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, vor fi expuse o serie de proiectele studențești, realizate în cadrul atelierului de urbanism, care prezintă noi moduri de densificare urbană care protejează și valorifică peisajul local, caracterizat de o bogată rețea de cursuri de apă minore.