Forumul „Urbanism și Dezvoltare Durabilă”, Chișinău

Vineri, 19 iunie, 2020, a avut loc cea de-a III-a Sesiune a forumului „Urbanism și Dezvoltare Durabilă” Chișinău 2020, organizat de Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare a Consiliului municipal Chișinău, în colaborare cu Forumul Civic Urban (Centrul de Urbanism, Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, Save Chișinău, La Moldova).

Forumul oferă oportunitatea de a analiza politicile și strategiile de dezvoltare durabilă în beneficiul tuturor categoriilor de cetățeni. Această ediție a forumului are drept scop generarea unor recomandări operaționale care ar contribui la realizarea politicilor urbane în serviciul populației.

Timișoara verde-albastră a fost prezentată în sesiunea III, Dialogul: Mediu Durabil, cu tema: Orașul și Râul (Sistemele publice de alimentare cu apă – apele reziduale, stația de epurare – prezent, perspective, investiții; Investițiile în proiecte de creștere a eficienței energetice); Managementul deșeurilor în Chișinău – sisteme integrate de colectare a deșeurilor; Patrimoniul natural – Parcurile orașului Chișinău.