Campanie conștientizare – Transportul alternativ de-a lungul cursurilor de apă

Al doilea material filmat din campania de conștientizare „De la canale la coridoare ecologice” promovează rutele alternative pentru deplasarea între localități învecinate, cu ajutorul Andreei Wolfer, actriță și activistă pentru mobilitate verde.

Timișoara este un oraș magnet care atrage zilnic mii de oameni din comunele învecinate pe arterele rutiere de circulație. Materialul arată cum putem folosi bicicleta pentru transportul dinspre periurban, evitând intrările aglomerate în oraș. Ne-am putea deplasa de exemplu între Săcălaz și Utvin de-a lungul unui canal de desecare și continuând de-a lungul Begăi, înspre Timișoara.

Știm deja că pista de biciclete spre Serbia oferă locuitorilor din satele de-a lungul Begăi un traseu direct, fără ocoliri și opriri, extrem de plăcut, prin natură, aproape de apă și fără noxe. Însă, în Bega se varsă alte cursuri de apă (pârâuri, canale de desecare) care pot fi transformate în coridoare ecologice de-a lungul cărora pot apărea trasee ideale pentru mobilitatea verde, conectate cu canalul principal. Astfel, rețeaua de piste de biciclete s-ar ramnifica pe un teritoriu larg și ar susține accesul unui număr mult mai mare de oameni spre oraș sau între sate.

În imagini