Premiul Beta 2018

Inițiativa noastră a câștigat premiul la secțiunea Inițiative, Experimente și Viziuni, din cadrul Bienalei de Arhitectură – BETA 2018 competition!

Am înscris proiectul în competiție cu scopul de a promova oportunitatea pe care o are Timișoara, de a transforma canalele de desecare în coridoare ecologice care aduc natura în oraș, iar faptul că am câștigat, ne dă și mai multă energie în urmărirea acestei viziuni.

Membrii juriului internațional (Atilla Kim, Irina Cristea, Grozdana Šišović, Levente Szabó, Oana Stănescu) au apreciat ideea, demersul colaborativ inițiat și strategia de implementare propusă, dar și impactul potențial multiplu: creșterea rezilienței orașului, diminuarea riscului de inundații, îmbunătățirea calității vieții urbane și gestionarea legăturii orașului cu periferiile și regiunea.

Mulțumim!

  • Autor principal: Loredana Gaiță
  • Co-autor: Mihai Danciu
  • Colaboratori (membri ai echipei): Bianca Băilă, Teodora Borghoff, Larisa Gardean, Anca Giuchi, Hurmuz Raluca, Alex Iliescu, Alex Lorinți, Rareș Moldovan, Mihai Munteanu, Andreea Patroi, Alex Todirică
  • Colaboratori externi: Radoslav Radu, Sorin Ciurariu, Radu Nedelcu, Silivasan Marius, Eugen Panescu, Alexandru Dragan

În imagini